De ceremonie

Wist je dat > je een ceremonie zelf kunt samenstellen?

Een verhaal voor en over jullie

Geschreven door Cathy op 8 februari 2018
Na heel veel jaren 'bruiloftervaring' opgedaan te hebben, hebben we inmiddels ook ontelbaar veel ceremonies gezien. En dat daar grote verschillen in zitten mogen jullie van ons aannemen! Een leuk artikeltje voor in de 'wist je dat' vonden wij!

Persoonlijk

Een huwelijksvoltrekking kan (en móet wat ons betreft) echt onvergetelijk zijn! Het zou toch jammer zijn dat je alles tot in de puntjes regelt en vervolgens terugkijkt op een minder leuk moment rondom het jawoord? Met een familielid, goede vriend of bekende kan het al snel heel persoonlijk zijn. Laat deze persoon bijvoorbeeld een verhaal over jullie vertellen vóór jullie elkaar het jawoord geven. Willen of kunnen jullie eigenlijk niemand uit jullie persoonlijke omgeving voor deze belangrijke taak vragen? Dan is het een goed idee om uit te kijken naar een zelfstandig trouwambtenaar, daarvan zijn er gelukkig inmiddels velen in ons land en wij zijn fan! Uiteraard kunnen wij jullie daar ook tips voor geven! Samen met die persoon maken jullie de huwelijksvoltrekking helemaal naar wens!

Zelfstandig trouwambtenaar

Een persoonlijke ceremonie zorgt voor een lach en in sommige gevallen een traan: emotie! En wij zijn er gek op! :) Een zelfstandig trouwambtenaar duikt in jullie leven, geeft jullie huiswerk en neemt contact op met de vrienden en familie om zo input te verzamelen voor een prachtig mooie, persoonlijke ceremonie. Het verhaal gaat over jullie in plaats van over de wandschilderingen of de geschiedenis over jullie trouwlocatie... Bij een persoonlijk verhaal worden de beelden die we kunnen vangen nóg mooier. Kijk bijvoorbeeld ter inspiratie eens op trouwambtenaarjoanne.nl. Joanne is een waanzinnig leuke trouwambtenaar die, door een aantal mensen die jullie uitkiezen te benaderen, een speech maakt die jullie nooit meer zullen vergeten! Het benaderen van de mensen die jullie lief zijn zorgt voor interactie, betrokkenheid en herkenning tijdens de ceremonie waardoor het één van de hoogtepunten van jullie dag zal zijn!

Regels

Naast dit alles is het erg belangrijk om je goed te laten informeren over de wet- en regelgeving rondom trouwen. Deze regels, en bijvoorbeeld kosten, zijn overal anders en soms echt niet met elkaar te vergelijken. Zo mag je bij sommige gemeentes bijna alles zonder beperkingen, zoals trouwen in je eigen achtertuin, en kan een andere gemeente al kritisch zijn over een bepaald tijdstip of over de tijdsduur. Goed weten waar je bij de door jullie beoogde gemeente aan toe bent kan dus veel verschil maken voor de keuzes die jullie maken.

5 mogelijke dingen om te doen rondom jullie jawoord!

Ons advies is, informeer goed naar alle mogelijkheden en onmogelijkheden dan staan jullie niet voor verrassingen en wordt jullie jawoord ook een FEEST!

  • Muziek maakt het extra speciaal en persoonlijk, live muziek helemaal!
  • Elkaar de trouwbeloften vertellen of vragen is heel intiem
  • Geef kinderen, groot of klein, een taak
  • Bedenk een ritueel rondom de ringen
  • Geef familie en vrienden de kans om iets te vertellen