Wendy's wedding

Wist je dat > Wendy getrouwd is op een eiland?

Wendy's wedding

Geschreven door Wendy op 7 februari 2018
Op 31 augustus 2013 was onze grote dag! En dus vieren Sander en ik dit jaar (2018) ons houten jubileum! De jaren zijn voorbij gevlogen met als hoogtepunt natuurlijk de geboorte van ons dochtertje Evie in 2015. Maar hoe zag onze bruiloft er nou eigenlijk uit? In tegenstelling tot nu had ik destijds nog niet zoveel bruiloften meegemaakt dus een duidelijke 'dit wil ik wel en dit wil ik niet' had ik nog niet. Wat ik me nog wel goed kan herinneren was dat ik een week niet geslapen heb nadat Sander op zijn knieën ging in New York én dat ik één ding zeker weten wilde vastleggen en dat was trouwambtenaar Joanne Littooij die ik de week daarvoor een ceremonie had zien doen. Want dat was zo'n gaaf verhaal, dat wilde ik ook! Toen bleek dat Joanne niet kon op onze datum hebben we de agenda's naast elkaar gelegd en werd 31 augustus 2013 dé datum.

Datum geprikt, en dan?

Eenmaal een datum én een trouwambtenaar begon het plannen pas echt. Pinterest was my best friend en Sander liet me lekker m'n gang gaan. Waar we het al snel over eens waren? We wilden 's avonds trouwen zodat we overdag met een klein clubje de dag konden vieren. We wilden heel graag iets actiefs doen! Maar wat?! Dat was nog best lastig totdat we bedachten om te gaan zeilen! Van het één kwam het ander, zeilen doe je op het water dus waar trouw je dan? Op een eiland! En dan niet meteen tropisch maar gewoon in Nederland, bij het Haringvliet op het eiland Tiengemeten. We waren meteen verkocht toen we met het pontje naar Tiengemeten voeren voor een kennismaking bij Herberg Tiengemeten, dit werd ons plekkie!

Locatie? Check!

En als je een datum en locatie hebt, dan zijn het alleen nog maar kleine dingetjes die je moet regelen dachten wij... maar toen kwam een trouwauto ter sprake. En ja, we houden wel van een uitdaging! We bedachten dat het leuk was om te kijken of we de oude Saab 96 van mijn oom en tante nog ergens konden traceren en dat lukte vreemd genoeg erg snel. Wat bleek, de nieuwe eigenaar stond op het punt om de Saab te verkopen. Sander wist het meteen, die is van ons. Zelf moest ik daar iets langer over nadenken want wat zag de auto er uit, wat wil je met een auto uit 1962! Roest everywhere! Dus de winter van 2012 stond plotseling in het teken van het zelf restaureren van onze trouwauto! Een super groot maar heel leuk project waar heel veel uren in zijn gaan zitten maar wat stond 'onze' auto te shinen op de grote dag!

En dan 'de rest'

Uitnodigingen, fotograaf, videograaf, band, trouwjurk, trouwpak, schoenen, ringen, visagist, kapster, trouwboeket en de rest. Valt mee toch? :) We hebben er enorm van genoten om de dag helemaal zo te bedenken en plannen zoals wij het in gedachten hadden. Het was nog mooier dan we ooit gedacht hadden. De dag begon vroeg bij ons thuis in Nieuwerkerk aan den IJssel waar de kapster en Cathy (voor de visagie) meteen aan de slag gingen. Ook de foto- en videograaf waren vroeg van de partij om alles vast te leggen. Sander sliep bij zijn ouders in Hillegom waarna hij met de Saab op pad ging om mij op te halen. Alle daggasten hadden zich inmiddels bij ons thuis verzameld en na een paar traantjes en oehh's en aaaahh's zijn we vertrokken voor een paar foto's in ons oude dorpje. De daggasten zouden we treffen op de pont naar Tiengemeten. Daar aangekomen zijn we meteen aan boord gegaan van zeilklipper de Hoop op Zegen. Wie het leuk vond mocht helpen de zeilen te hijsen voor een mooie tocht over het Haringvliet. Een heerlijk windje zorgde ervoor dat we een prachtig rondje om het eiland hebben kunnen varen onder het genot van een hapje en een drankje. Het was TE GEK! Rond 16.30 uur zijn we weer aan wal gegaan om bij Herberg Tiengemeten te genieten van een lekker glas wijn en een barbeque.

De ceremonie

Om 18.30 uur kwamen al onze avondgasten aan met de salonboot die we speciaal voor hen hadden geregeld. Het feestje was voor hen al begonnen op het moment dat ze aan boord gingen. In de tussentijd zijn Sander en ik met de Saab een stukje gaan rijden zodat de gasten ons niet zouden zien. Na een koffie en theepauze was het moment daar, de ceremonie! Buiten in de boomgaard van de herberg en het had niet mooier kunnen zijn... We reden met de Saab het grasveld op! Wat was het leuk om iedereen te zien en wat waren ze verrast! De ceremonie was één groot feest, wat deed Joanne het te gek en wat had ze veel leuke input gekregen van onze gasten! Terwijl de zon achter ons in het Haringvliet verdween (het koelde wel erg hard af) gaven we elkaar het ja-woord. Na de ceremonie snelde iedereen de herberg in voor een kop warme choco met slagroom en begon de band te spelen. We hadden geen dansfeest voor ogen maar gewoon een gezellige avond borrelen met live muziek en dat is meer dan gelukt! Met hetzelfde kleine clubje van overdag zijn we lekker blijven slapen en hebben we de volgende ochtend heerlijk ontbeten en na kunnen praten over de geweldige dag die we met z'n allen hadden gehad (aanrader!!). Het was echte onze droomdag, we kijken er met heel veel plezier op terug!

Wij kozen voor:

Trouwlocatie Herberg Tiengemeten
Zeilklipper Hoop op Zegen
Fotograaf Trouwen met Thomas
Videograaf I am yours now
Trouwambtenaar Joanne Littooij
Trouwjurk Bruidsmode La Nova
Bloemen Puur Bloemen
Kapster Hair By Evelien
Visagie Cathy Hoogenboom
Band Chill 'n bounce